Астронавтът на НАСА Кейт Рубинс възнамерява да упражни правото си на

...
Астронавтът на НАСА Кейт Рубинс възнамерява да упражни правото си на
Коментари Харесай

Американски астронавт ще гласува за президент на САЩ от космоса

Астронавтът на НАСА Кейт Рубинс има намерение да упражни правото си на глас на изборите за президент на Съединени американски щати, до момента в който са намира в космоса – на повече от 400 километра над земята, съобщи Асошиейтед прес.

В момента Рубинс е в т.нар „ Звездно градче “, където се намира Центърът за подготовка на космонавти „ Ю. А. Гагарин “, Там тя се приготвя дружно с двама космонавти за шестмесечна задача до Международната галактическа станция, която ще стартира в средата на октомври.

„ Мисля, че е значимо всички да гласоподават. Ако ние можем да го създадем от космоса, то аз съм уверена, че хората могат да го създадат и на Земята “, разяснява тя.

Повечето от американските астронавти живеят в град Хюстън, щата Тексас. Според щатските закони, астронавтите могат да гласоподават от космоса по електронен път. От контролната зала на задачите на НАСА препращат електронната бюлетина до МКС и по-късно препраща към този момент попълнената бюлетина към локалната изборна комисия.

„ Участието в нашата народна власт е извънредно значимо. Ние считаме за чест това, че имаме опцията да подадем своя избор от космоса “.

 Това не е първият случай, в който астронавти на НАСА са дали своят вот на избори от космоса. Самата Рубинс и Шейн Кимбро към този момент са подавали бюлетини от борда на МКС.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР